Το Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Ναυπακτίας "Όλοι Μαζί" ξεκίνησε την λειτουργία του - Ευχαριστούμε θερμά όλους τους Εθελοντές! Ολοι είμαστε εν δυνάμει ΑΝΕΡΓΟΙ - Δίνουμε και παίρνουμε ΔΩΡΕΑΝ.

Ε.Ι.Φ.Κ.Α.Ν

Κοντά στον ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ, στον ΑΝΕΡΓΟ, στον ΑΣΘΕΝΗ - γίνε ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ - Κοινωνική ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - Βοήθησε ΤΩΡΑ - ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.

Σάββατο 7 Δεκεμβρίου 2013

Σε Πάτρα και Ζάκυνθο το «Ολοκαύτωμα της Μνήμης» (πριν έρθει στη Ναύπακτο)

Συνεχίζονται με μεγάλη επιτυχία σε όλη την Ελλάδα, οι προβολές του ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου. Την Κυριακή η ταινία για την ιστορική μνήμη, την λήθη και τους νεοναζί θα προβληθεί στη Ζάκυνθο(12 το μεσημέρι στον κινηματογράφο "Φώσκολος") και την Δευτέρα και την Τρίτη στην Πάτρα και στο πανεπιστήμιο της πόλης. Τις επόμενες ημέρες περιοδεύει στη Ναύπακτο, στο Αίγιο,  και στα  Καλάβρυτα την Παρασκευή 13 Δεκεμβρίου, ανήμερα την επέτειο του ολοκαυτώματος της μαρτυρικής πόλης.
 Την προηγούμενη εβδομάδα, εκατοντάδες θεατές κατέκλυσαν τις αίθουσες στην Καλαμάτα και τη Σπάρτη.
“Κοσμοσυρροή στο αντιφασιστικό ντοκιμαντέρ του Στ. Κούλογλου στην Καλαμάτα”, ήταν ο τίτλος της εφημερίδας “Ελευθερία”. “Το αδιαχώρητο για τη Μνήμη”, ήταν ο τίτλος του Θάρροςnews.gr, που σημείωσε: 
“Κόντρα στη... βουβαμάρα και την παθητικότητα των καιρών υπάρχουν και πολίτες που ενδιαφέρονται για τη διατήρηση της ιστορικής μας μνήμης. Έτσι, προχθές το βράδυ, στο κτήριο της Φιλαρμονικής, δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο. Εκατοντάδες θεατές  κατέκλυσαν το αμφιθέατρο για να παρακολουθήσουν το ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου Δεκάδες δε, ήταν αυτοί που...
το είδαν το ντοκιμαντέρ όρθιοι ή καθισμένοι στο πάτωμα.”
Μεγάλη επιτυχία σημείωσε και η προβολή της ταινίας στο Λονδίνο. Σε ανταπόκριση του “Eθνους” από την βρετανική πρωτεύουσα, σημειώνονται ανάμεσα στα άλλα: 
“Μεγάλη προσέλευση και θερμά σχόλια από τους παρευρισκόμενους απέσπασε στην πρώτη προβολή του στο Λονδίνο το νέο ντοκυμανταίρ του Στέλιου Κούλογλου"Neo-Nazis: the Holocaust of Memory'', το Σάββατο 30 Νοεμβρίου, σε μία πρωτοβουλία της "Αντιφασιστικής Δράσης για την Ελλάδα'' (Antifascist Action for Greece).
Η εκδήλωση έλαβε χώρα στις 30 Νοεμβρίου, στον αυτοδιαχειριζόμενο πολυχώρο Passing Clouds, έναν χώρο που χαρακτηρίζεται από την ζωντανή και διαρκή επαφή του με την πολυπολιτισμική κοινότητα του Hackney, στην καρδιά του Λονδίνου.
Η προβολή έγινε στο πλαίσιο της προσπάθειας της Αντιφασιστικής Δράσης για την Ελλάδα να αναδείξει το πρόβλημα της εξάπλωσης της φασιστικής ιδεολογίας στη χώρα αλλά και σε όλη την Ευρώπη, στα δύσκολα χρόνια της κρίσης.
Παρευρέθηκαν πολλοί Έλληνες που ζουν και εργάζονται στο Λονδίνο αλλά και πολύ γνωστά και ενεργά μέλη του Βρετανικού Αντιφασιστικού και συνδικαλιστικού κινήματος, όπως ο εκπρόσωπος της πρωτοβουλίας Solidarity for Greece και πρώην πρόεδρος του σωματείου διδακτικού προσωπικού και εργαζομένων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση University & College Union, Paul Mαckney.
Στο εικονικό "τραπέζι" των σχολιαστών βρέθηκαν: από το Λονδίνο η Ελληνίδα Μαρία Μαργαρώνη, δημοσιογράφος στην εφημερίδα Guardian και The Nation's Bureau και από την Eλλάδα, μέσω βιντεοκλήσης, ο δημιουργός του Στέλιος Κούλογλου. 
Μετά την προβολή της ταινίας ακολούθησε πολύ ζωντανή συζήτηση, στην οποία ο κ. Κούλογλου απάντησε στις ερωτήσεις των θεατών και φώτισε τα κίνητρα και τις προθέσεις της κινηματογραφικής του προσέγγισης στο φαινόμενο του νεο-ναζισμού.
Αξίζει να σημειωθεί η πολύ βαθιά ενημέρωση των αλλοδαπών θεατών σχετικά με την σύγχρονη ελληνική πολιτική ιστορία καθώς και η τοποθέτηση δύο Γερμανών θεατών, οι οποίοι πρότειναν να παρουσιαστεί το ντοκιμαντέρ του Στέλιου Κούλογλου και σε σχολεία και άλλους φορείς στη Γερμανία, για να ενημερωθεί το γερμανικό κοινό για τα εγκλήματα των Ναζί στην Ελλάδα".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου