Το Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Ναυπακτίας "Όλοι Μαζί" ξεκίνησε την λειτουργία του - Ευχαριστούμε θερμά όλους τους Εθελοντές! Ολοι είμαστε εν δυνάμει ΑΝΕΡΓΟΙ - Δίνουμε και παίρνουμε ΔΩΡΕΑΝ.

Ε.Ι.Φ.Κ.Α.Ν

Κοντά στον ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ, στον ΑΝΕΡΓΟ, στον ΑΣΘΕΝΗ - γίνε ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ - Κοινωνική ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - Βοήθησε ΤΩΡΑ - ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.

Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2017

ΠΑΜΕ (ξανά) ΣΙΝΕΜΑ !

Ο κινηματογράφος θα μπορούσαμε να πούμε , παραφράζοντας λίγο την γνωστή φράση , είναι το «όπιο του λαού» 
Έτσι λοιπόν & εμείς «εθισμένοι» από καιρό στην μαγεία της μεγάλης οθόνης ΞΑΝΑΣΥΝΑΝΤΙΟΜΑΣΤΕ ΜΑΖΙ ΣΑΣ , την ΚΥΡΙΑΚΗ 10/12 /2017 στο γνωστό μας αγαπημένο στέκι ,το ΤΕΧΝΟΥΡΓΕΙΟ , για να ζήσουμε το όνειρο της εικόνας στο πανί .
Γιατί ο κινηματογράφος αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κοινωνίας μας & ένα από τα πιο σημαντικά μέσα ευαισθητοποίησης του ανθρώπου για προβλήματα όπως το περιβάλλον , οι ανθρώπινες σχέσεις κλπ
Θα προβληθούν δυο ταινίες 

Η παιδική ( σε συνεργασία με τον ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ -ΔΩΡΙΔΑΣ )
«ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗΝ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ»

& Η Ταινία του Άγγλου σκηνοθέτη ΚΕΝ ΛΟΟΥΤΣ «ΕΓΩ Ο ΝΤΑΝΙΕΛ ΜΠΛΕΙΚ» ( παραγωγής 2016 )
Λίγα λόγια για την κάθε μια :
Παιδική : ΩΡΕΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ
11 το πρωί & 5 το απόγευμα
SPIRITED AWAY - ΤΑΞΙΔΙ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΩΝ ΘΑΥΜΑΤΩΝ (2001) ΜΕΤΑΓΛΩΤΤΙΣΜΕΝΟ
Στούντιο Παραγωγής: Studio Ghibli
Διάρκεια ταινίας: 125
Σκηνοθεσία: Hayao Miyazaki.
Ηθοποιοί (Μεταγλώτιση): Σοφία Φιλιππίδου, Παύλος Κοντογιαννίδης, Κώστας Τσάκωνας, Ιωάννα Δερτιλή.
(προτεινόμενη ηλικία απο 7+)
Υπόθεση
Η 10χρονη Τσιχίρο και οι γονείς της κατευθύνονται προς το νέο τους σπίτι στα προάστια, όταν ο πατέρας της κόβει..
δρόμο μέσα από ένα ερημικό δρομάκι. Το δρομάκι οδηγεί σε αδιέξοδο και σε μια πύλη για μια άγνωστη πόλη. Η οικογένεια της Τσιχίρο θα περιπλανηθεί στην έρημη πόλη φάντασμα. Οι γονείς της, αφού φάνε κάποια περίεργα εδέσματα, μεταμορφώνονται σε γουρούνια. Η μικρή θα προσπαθήσει να λύσει τα μάγια περιπλανώμενη στην πόλη ψάχνοντας τη λύση. Όταν όμως πέσει το σκοτάδι μπροστά της θα εμφανιστεί ένας κρυμμένος κόσμος
με μάγισσες, πνεύματα και κάθε λογής θαύματα. Την Τσιχίρο θα βοηθήσει ένα παράξενο παιδί με το όνομα Χάκου.
Ο Hayao Miyazaki είναι από τους σημαντικότερους animator και σκηνοθέτες, που αποκτά πλέον παγκόσμια αναγνώριση. Αυτό επιβεβαιώνεται και από τη δέσμευση της Disney να κυκλοφορήσει και στον υπόλοιπο κόσμο τα έργα του. Το Spirited Away είναι η πρώτη ταινία (όχι μόνο cartoon) η οποία έχει βγάλει περισσότερα από 200 εκ. δολάρια, πριν ξεκινήσει να προβάλλεται στις ΗΠΑ. Αν δεν έχετε εντυπωσιαστεί ακόμα, τότε θα πρέπει να σας υπενθυμίσουμε ότι η ταινία αυτή μοιράστηκε την ΧΡΥΣΗ ΑΡΚΤΟ στο 52ο φεστιβάλ του Βερολίνου (εξ ημισείας με το Bloody Sunday του Paul Greengrass). Μερικούς μήνες αργότερα, απέσπασε το ΒΡΑΒΕΙΟ OSCAR στην κατηγορία της ΚΑΛΥΤΕΡΗΣ ταινίας κινουμένων σχεδίων.
Το τελικό συμπέρασμα είναι ότι οι δύο ώρες κυλούν ευχάριστα, χάρη στις διαρκείς ανατροπές της υπόθεσης, το σασπένς που καλλιεργείται έντεχνα αλλά κυρίως χάρη στη καταπληκτική δουλεία που έχει γίνει στο animation. Συστήνεται ανεπιφύλακτα σε μικρούς αλλα & σε μεγάλους
Ενήλικες : ΠΡΟΒΟΛΗ 19.30
Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ
(ταινία του 2016 του Βρετανού Κεν Λόουτς)
Το Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ (πρωτότυπος τίτλος: I, Daniel Blake) είναι ταινία του 2016 σε σκηνοθεσία του Κεν Λόουτς και σε σενάριο του Πολ Λάβερτι.
Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ
Σκηνοθεσία
Κεν Λόουτς
Πρωταγωνιστές
Ντέιβ Τζονς
Χέιλι Σκουάρες
Κυκλοφορία 2016
Διάρκεια. 100 λεπτά
Προέλευση
Ηνωμένο Βασίλειο
Γαλλία
Βέλγιο
Πλοκή
Ο Ντάνιελ Μπλέικ είναι ένας χήρος ξυλουργός που ζει στο Νιούκασλ. Όταν παθαίνει έμφραγμα στη δουλειά, ο γιατρός του κρίνει πως είναι ακατάλληλος για εργασία. Ωστόσο, η Αξιολόγηση Ικανοτήτων Εργασίας του Βρετανικού κράτους κρίνει πως μπορεί να εργαστεί και δεν του παρέχει επίδομα. Τότε, ο Ντάνιελ αποφασίζει να κάνει έφεση, όμως δυσκολεύεται, αφού δεν ξέρει να χειρίζεται υπολογιστή.
Γνωρίζει και γίνεται φίλος με μία ανύπαντρη μητέρα, την Κέιτι, που είναι από το Λονδίνο και έμενε σε ξενώνα αστέγων. Ο Ντάνιελ τους βοηθάει με τις επισκευές του σπιτιού και κάνει παρέα με τα δύο παιδιά της. Η οικονομική της κατάσταση είναι τόσο άσχημη, που μία μέρα στο σούπερ μάρκετ την πιάνουν να κλέβει. Μετά από αυτό, ο φύλακας της λέει πως μπορεί να βγάλει πολλά χρήματα αν γίνει συνοδός κυριών. Η Κέιτι δέχεται, και ο Ντάνιελ αρχίζει σιγά σιγά να υποψιάζεται τη νέα της δουλειά. Όταν μαθαίνει τι γίνεται, η Κέιτι του λέει πως δεν έχει άλλη επιλογή για τα παιδιά της και πως αν δεν το αντέχει, να μην κάνουν παρέα πλέον.
Ο Ντάνιελ, απογοητευμένος από τις πολλές προσπάθειες για το επίδομα, βγαίνει έξω από την Υπηρεσία Ευρέσεως Εργασίας και γράφει με σπρέι: "Εγώ, ο Ντάνιελ Μπλέικ, απαιτώ τον ορισμό της έφεσής μου πριν λιμοκτονήσω και να αλλάξετε την κωλομουσική στον τηλεφωνητή". Συλλαμβάνεται και η αστυνομία τον αφήνει ελεύθερο με προειδοποίηση. Στη συνέχεια, πουλά τα περισσότερα από τα πράγματά του και αποκόβεται από τον υπόλοιπο κόσμο.
Την ημέρα της έφεσης, η Κέιτι βρίσκεται μαζί του .......
Η ταινία κέρδισε τον Χρυσό Φοίνικα στο 69ο φεστιβάλ των Καννών και το βραβείο Σεζάρ καλύτερης ξένης ταινίας. Επίσης, ήταν υποψήφια για το βραβείο Ευρωπαϊκού Κινηματογράφου καλύτερης ταινίας και για το Βραβείο Γκόγια Καλύτερης Ευρωπαϊκής Ταινίας
Στα BAFTA του 2017 έλαβε 5 υποψηφιότητες: καλύτερης ταινίας, καλύτερης βρετανικής ταινίας, σκηνοθέτη (Κεν Λόουτς), πρωτότυπου σεναρίου (Πολ Λάβερτι) και Β' Γυναικείου ρόλου (Χέιλι Σκουάρες),κερδίζοντας στην κατηγορία της καλύτερης βρετανικής ταινίας.
ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΩΝ ΠΡΟΒΟΛΩΝ ΘΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΝΟΝΤΑΙ ΤΡΟΦΙΜΑ & ΦΑΡΜΑΚΑ , που θα διατεθούν σε οικογένειες που τα εχουν ανάγκη .
Οικονομική ενίσχυση κοινωνικού ιατρείου ( εισιτήριο ) 5 Ευρώ
Σας περιμενουμε !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου