Το Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Ναυπακτίας "Όλοι Μαζί" ξεκίνησε την λειτουργία του - Ευχαριστούμε θερμά όλους τους Εθελοντές! Ολοι είμαστε εν δυνάμει ΑΝΕΡΓΟΙ - Δίνουμε και παίρνουμε ΔΩΡΕΑΝ.

Ε.Ι.Φ.Κ.Α.Ν

Κοντά στον ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ, στον ΑΝΕΡΓΟ, στον ΑΣΘΕΝΗ - γίνε ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ - Κοινωνική ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - Βοήθησε ΤΩΡΑ - ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.

Τρίτη 1 Μαΐου 2018

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ ΤΗΣ ΕΙΡΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ & ΤΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη συμφορά από την απώλεια της Πατρίδος», (Ευριπίδης,)
Φωτογραφία του χρήστη Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Ναυπακτίας: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
Σύμφωνα με τα στοιχεία της UNICEF τον Μάρτιο του 2017, ...
20.300 παιδιά πρόσφυγες και μετανάστες εκτιμάται οτι βρίσκονται στην Ελλάδα. Ανάμεσά τους, 2.000 ασυνόδευτα.
Το 2018 ο αριθμός αυτός είναι κατά πολύ μεγαλύτερος.

Τα παιδιά- πρόσφυγες ,έφθασαν στη χώρα μας ,όχι αναζητώντας μία καλύτερη ζωή, όπως οι οικονομικοί μετανάστες, αλλά χωρίς τη θέληση τους.
Διωγμένα από την πατρίδα τους, με κίνδυνο της ζωής τους, στην προσπάθεια τους να ξεφύγουν από τον πόλεμο, (όσα από αυτά καταφέρνουν να επιβιώσουν ) ,μοιάζουν να συνθλίβονται κάθε στιγμή από όλα όσα συνάντησαν στο ταξίδι τους, ανθρώπους, πόλεις, φύση.
Φοβούνται, κρύβονται, τρέχουν, ταξιδεύουν, τρέμουν, πολλά από αυτά μόνα τους, σ’ έναν κόσμο ξένο ,προσπαθούν να κάνουν πάλι όνειρα και να χαμογελούν. ,παρότι έρχονται αντιμέτωπα με τη διάψευση του λαμπρού μέλλοντος στη Γερμανία, το ψέμα που συντηρούσε τις ελπίδες και τις προσδοκίες τους για καλύτερη ζωή.
Τα παιδιά πρόσφυγες δεν μπορούν να επιστρέψουν στον τόπο τους πριν εξαλειφθούν οι κίνδυνοι που τα ανάγκασαν σε αυτή τη φυγή.
Είμαστε σε μια γειτονιά που έχει αρκετά προβλήματα.
Ιράκ, Παλαιστίνη , Συρία .. παντού πολεμικές κραυγές & καταστροφή .
Ειδικά στην Συρία επτά χρόνια έως τώρα ,διεξάγεται ένας πόλεμος ντροπής για την ανθρωπότητα . Όλοι οι εμπλεκόμενοι ( Αμερική , Ρωσία , ΕΕ , Τουρκία ) πότε με κροκοδείλια δάκρυα και πότε με δήθεν αποστολές ανθρωπιστικής βοήθειας, σιωπούν ουσιαστικά μπροστά στο έγκλημα, που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει .
Η δική τους πολιτική απάντηση μπορεί και οφείλει να είναι μόνο μία. ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Ο ΠΟΛΕΜΟΣ
Η δική μας απάντηση είναι επίσης μόνο μία. Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ.
Το Κοινωνικό Ιατρείο –Φαρμακείο Ναυπακτίας με την συντροφιά της ΣΒΟΥΡΑΣ & των ακαδημιών του ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ την ΚΥΡΙΑΚΗ 6/5/2018 επίσκεψη στο camp φιλοξενίας προσφύγων στον ΣΚΑΡΑΜΑΓΚΑ , όπου φιλοξενούνται περισσότερα από 570 παιδιά .
Στην επίσκεψη μας αυτή θα παραδοθούν τα τρόφιμα , τα είδη πρώτης ανάγκης & τα παιχνίδια , που έχουν συγκεντρωθεί τόσο στο μουσικό αντάμωμα ανθρωπιάς & αλληλεγγύης ,που πραγματοποιήθηκε στις 29/4/2018,οσο και οσα ειδη μας προσφέρθηκαν για αυτόν τον σκοπό
Φωτογραφία του χρήστη Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Ναυπακτίας: ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ.
Στο κέντρο φιλοξενίας τα παιδιά , με την συνδρονη της ΣΒΟΥΡΑΣ & ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ & ΚΟΙΝ.ΛΕΙΤΟΥΡΓΩΝ ,χωρισμένα σε ομάδες θα φτιάξουν τα δικά τους λουλούδια με ανακυκλώσιμα υλικά και έπειτα σε χαρτί του μέτρου και χρησιμοποιώντας τα λουλούδια σα πινέλα, θα φτιάξουν μια ζωγραφιά λίγο διαφορετική,
Το απόγευμα θα διεξαχθει ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ της ομάδας των ΑΚΑΔΗΜΙΩΝ του ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΥ ΑΣΤΕΡΑ & της ΟΜΑΔΑΣ ΤΩΝ ΠΡΟΣΦΥΓΟΠΟΥΛΩΝ.
Θεωρώντας ότι αυτή η επίσκεψη είναι το ελάχιστο που μπορούμε να κάνουμε για το απαλύνουμε το δράμα αυτών των παιδιών, εκφράζουμε τις βαθιές μας ευχαριστίες σε όλους όσους υποστηρίζουν αυτήν την δράση της ειρηνικής συνύπαρξης ανθρώπων με διαφορετικές πολιτισμικές καταβολές & που στέκονται αλληλέγγυοι στον συνάνθρωπο μέσα στην ανθρωπιστική κρίση που μαστίζει την χώρα μας εδώ & 8 χρόνια .
ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ
την ΣΒΟΥΡΑ (Αντζυ Καντζου)
τον ΠΑΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟ ΑΣΤΕΡΑ
τους Λίτσα Σκαλιώτη, Τόνια Μπαρμποπούλου, Ελένη Μπίμπα ,Τζελα Καρκαντζου,Γιωργο Συψα , Δημητρα Καραχασανη ,Ανδρεοπουλου Κατερινα,.
την ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ(για την οικονομική υποστήριξη ),
τον ΔΗΜΟ ΚΕΡΑΤΣΙΝΙΟΥ ( για την παραχώρηση του γηπέδου ) ,
τα ΠΛΑΣΤΙΚΑ ΚΟΤΡΩΝΗ(για την δωρεάν μεταφορά όλα τα ειδών που έχουν συγκεντρωθεί ) ,
την ΑΛΚΥΟΝΗ ( για την χορήγηση μεταφορικών μέσων για την μετακίνηση των εθελοντών )
την ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ ( για την δωρεάν διέλευση & την οικονομική υποστήριξη ) ,
το ΠΡΑΤΗΡΙΟ ΒΕΝΖΙΝΗΣ ΦΟΥΝΤΖΟΥΛΑ ΙΩΑΝΝΗ για την μερική κάλυψη της βενζίνης)
,
την ΕΦΗ ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΥ ( για τις μακέτες των αφισών )
τους εθελοντές θα συνοδεύουν τα μέλη του ΔΣ του κοινωνικού ιατρείου Αδαμοπουλου Λενα , Γερακιανακη Ειρηνη ,Καραγεωργου Βιβη, Πολυδωρου Ιωαννα, Ραυτοπουλος Γιαννης, Σταυροπουλου Ιωαννα
Γιατί Αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι δεν θα πάψουμε ούτε στιγμή ν’ αγωνιζόμαστε για την ειρήνη και για το δίκιο
Γιατί αν θέλουμε να λεγόμαστε άνθρωποι ,δεν πρέπει ποτέ να πάψουμε να δίνουμε απλόχερα αγάπη , να μοιραζόμαστε το υστέρημα μας , γιατί « ο κόσμος μόνο όταν τον μοιράζεσαι υπάρχει…»
ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ 2/5/2018

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου