Το Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Ναυπακτίας "Όλοι Μαζί" ξεκίνησε την λειτουργία του - Ευχαριστούμε θερμά όλους τους Εθελοντές! Ολοι είμαστε εν δυνάμει ΑΝΕΡΓΟΙ - Δίνουμε και παίρνουμε ΔΩΡΕΑΝ.

Ε.Ι.Φ.Κ.Α.Ν

Κοντά στον ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΟ, στον ΑΝΕΡΓΟ, στον ΑΣΘΕΝΗ - γίνε ΕΘΕΛΟΝΤΗΣ - Κοινωνική ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - Βοήθησε ΤΩΡΑ - ΕΛΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ.

Τετάρτη, 10 Μαΐου 2017

ΧΤΙΖΟΝΤΑΣ "ΓΕΦΥΡΕΣ" ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ - ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10/05/2017

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 10/05/2017
Το Κοινωνικό Ιατρείο-Φαρμακείο Ναυπακτίας «Όλοι μαζί»
& το Κίνημα Αντίστασης Αλληλέγγυων Πολιτών Ναυπακτίας –Δωρίδας ,

συνεκτιμώντας την σοβαρότητα του προβλήματος που αντιμετωπίζουν ,τόσο από οικονομικής ,όσο & ψυχολογικής πλευράς, οι ασθενείς με καρκίνο ,
ανέλαβαν από κοινού προσπάθεια να ζητήσουν
ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ,με την ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ ,ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΝ ΤΗΝ ΔΙΕΛΕΥΣΗ ΜΕ ΜΗΔΑΜΙΝΟ ΚΟΣΤΟΣ, ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ,ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΤΗΣ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ.
Το κείμενο συνυπογράφεται από 38 φορείς έως τώρα ,αριθμός που αναμένεται να αυξηθεί έως την πραγματοποίηση της συνάντησης
.
Είμαστε πεπεισμένοι ότι η ανθρωπιστική κρίση που συνεχώς γίνεται & μεγαλύτερη ,λόγω των μνημονιακών πολιτικών που εφαρμόζονται , μπορεί να αντιμετωπιστεί μόνο με ενότητα & αλληλεγγύη
 ΓΙΑΤΙ ΠΑΝΤΟΤΕ η ενότητα και η συμπληρωματικότητα ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ,ΑΚΟΜΗ & ΑΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΤΙΘΕΤΕΣ ΑΠΟΨΕΙΣ, ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΜΟΝΟΔΡΟΜΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ της σημερινής απάνθρωπης πραγματικότητας
Το κείμενο & οι φορείς που το υπογράφουν είναι το παρακάτω :
ΚΕΙΜΕΝΟ :
ΠΡΟΣ ΓΕΦΥΡΑ ΑΕ
ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ 8/5/2017
ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΦΙΛΟΙ ,..

Ο καρκίνος, όπως γνωρίζετε είναι μια από τις μεγαλύτερες επιδημίες της ανθρωπότητας. Κάθε χρόνο η ΑΣΘΕΝΕΙΑ παίρνει τις ζωές 8 εκατομμυρίων ασθενών παγκοσμίως.
Κατά το τελευταίο μισό του 20ου αιώνα & στις αρχές του 21ου, περισσότεροι από 300 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν πεθάνει από καρκίνο: αυτό μεταφράζεται σε αφανισμό ολόκληρου του πληθυσμού των Ηνωμένων Πολιτειών!
Από την άλλη, η πρόοδος της επιστήμης μας έχει δώσει την δυνατότητα να μπορούμε αφενός να κάνουμε έγκαιρη διάγνωση της ασθένειας, αφετέρου να μπορούμε να λέμε ότι ο καρκίνος δεν είναι πια ένα καταραμένο νόσημα που δεν επιδέχεται θεραπεία.
Αν πάρουμε όλους τους ασθενείς με καρκίνο οποιασδήποτε μορφής, οποιουδήποτε σταδίου και σε οποιοδήποτε όργανο, θα δούμε ότι το 60% αυτών γίνεται τελείως καλά.
Όταν λέμε τελείως καλά, εννοούμε ότι οι άρρωστοι που έχουν συγκεκριμένους τύπους καρκίνου και που η διάγνωση τους γίνεται έγκαιρα, θα ζήσουν πολύ και πιθανόν να πεθάνουν από κάτι άλλο. Στο υπόλοιπο 40% των καρκινοπαθών, με τη βοήθεια της επιστήμης έχουμε καταφέρει να αυξήσουμε πολύ το προσδόκιμο ζωής αλλά και την ποιότητα της. Έτσι, όποιος πλέον διαγιγνώσκεται με καρκίνο, έχει πολύ περισσότερες πιθανότητες επιβίωσης και μάλιστα να ζήσει μακροχρόνια, παρά να αποβιώσει άμεσα.
Το να υπάρχει όμως, επιτυχής έκβαση στην αντιμετώπιση της ασθένειας απαιτείται ασφυκτική οικονομική επιβάρυνση για κάθε καρκινοπαθή.
Στην χώρα μας, η περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, στην οποία ανήκει η ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑ, έχει το θλιβερό "προνόμιο" να έχει υψηλά ποσοστά νοσηρότητας, με την Αιτωλοακαρνανία να «χτυπά» πρωτιά σε σχέση με την Ηλεία & την Αχαΐα. Σύμφωνα με στοιχεία, νοσηλεύονται από τον νομό μας, κάθε μήνα 250 - 280 ασθενείς, στο Ογκολογικό τμήμα του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών, συμπεριλαμβανομένων παιδιών με καρκίνο και ακτινοθεραπευόμενων, στο τμήμα Ογκολογικής Ακτινοθεραπείας.
Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΑΥΤΟΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟΣ μια & στο ΠΓΝΠ εξυπηρετούνται ασθενείς & από την Φωκίδα ."
ΚΥΡΙΟΙ,
Όπως γνωρίζετε, η χώρα μας τα τελευταία χρόνια βιώνει μια πρωτοφανή ανθρωπιστική & οικονομική κρίση, εξαιτίας των μνημονίων, με τον τομέα της δημόσιας υγείας & της περίθαλψης συνεχώς να επιδεινώνεται. Για να μπορέσει κάποιος καρκινοπαθής να υποβληθεί σε θεραπεία χρειάζεται αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα θεραπείας & συνεπώς μεγάλη οικονομική επιβάρυνση. Η επιβάρυνση αυτή γίνεται μεγαλύτερη μιας & το κόστος διέλευσης από την γέφυρα Χαρίλαος Τρικούπης είναι πολύ υψηλό (για πολλούς δυσβάσταχτο) για τα σημερινά κοινωνικά δεδομένα
ΩΣ ΕΚ ΤΟΥΤΟΥ ΟΙ ΚΑΤΩΘΙ ΦΟΡΕΙΣ (επισυναπτόμενο έγγραφο )
ΖΗΤΟΥΜΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ μαζί σας, σε ημερομηνία που θα μας υποδείξετε, ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΣΥΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΟΒΑΡΟ ΑΥΤΟ ΘΕΜΑ & ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΑΣ.
Γιατί μόνο ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, με ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ & ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ μπορούμε να δώσουμε ελπίδα ότι θα μπορούν όλοι όσοι νοσούν, να χρησιμοποιήσουν την επιστήμη & την τεχνολογία που τους προσφέρεται στο ΠΓΝΠ, με ΜΗΔΑΜΙΝΟ ΚΟΣΤΟΣ για τη διέλευση από τη γέφυρα "Χαρίλαος Τρικούπης", για την αντιμετώπιση της ασθενείας τους με σοβαρότητα και ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΥ ΣΥΝΥΠΟΓΡΑΦΟΥΝ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΕΙΣ
1 ΔΗΜΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
2 ΔΗΜΟΣ ΔΩΡΙΔΑΣ
3 ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
4 ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
5 ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΤΩΛΙΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
6 ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
7 ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΧΩΝΙΔΑΣ
8 ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΧΑΙΑΣ
9 ΦΑΡΜΑΚΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΩΚΙΔΑΣ
10 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΝΟΣΟΚ. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
11 ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ
12 Α΄ΕΛΜΕ ΑΙΤ/ΝΙΑΣ
13. ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ-ΔΩΡΙΔΑΣ
14 ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΙΤΩΛΟΑΚΑΡΝΑΝΙΑΣ
15 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΕ ΝΕΟΠΛΑΣΜΑΤΙΚΗ ΑΣΘΕΝΕΙΑ «ΦΛΟΓΑ»
16 ΑΛΜΑ ΖΩΗΣ ΠΑΤΡΑΣ
17 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΕΑ «ΑΛΚΥΟΝΗ»
18 ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΟΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ –ΔΩΡΙΔΑΣ
19 ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
20 ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΩΝ ΤΑΞΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ "Ο ΑΓΙΟΣ 
    ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ"
21 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
22 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
23 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΛΥΓΙΑ
24 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΒΕΛΒΙΝΑΣ «Η ΑΓΙΑ ΤΡΙΑΔΑ»
25 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΕΟΠΩΛΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ
26 ΕΘΝΙΚΟ ΠΑΠΑΧΑΡΑΛΑΜΠΕΙΟ ΣΤΑΔΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
27 ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
28 Α.Ο. ΛΥΓΙΑ "ΤΟ ΝΕΟΚΑΣΤΡΟ"
29 Α.Ε.ΠΑΛΑΙΟΠΑΝΑΓΙΑΣ
30 ΠΑΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ
31 ΦΟΝ ΟΜΟΝΟΙΑ
32 . LEPANTO RUN
33 ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΚΟΣ ΑΣΤΕΡΑΣ
34 GO NAYPAKTIA
35 ΚΙΝΗΜΑ «ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΖΩΗ» ΑΓΡΙΝΙΟΥ
36 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ -ΔΩΡΙΔΑΣ
37 ΚΙΝΗΜΑ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ –ΔΩΡΙΔΑΣ
38 ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ –ΦΑΡΜΑΚΕΙΟ ΝΑΥΠΑΚΤΙΑΣ «ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου